• Divadelné predstavenie: PREŠIBANÝ KOCÚR V ČIŽMÁCH

          • Vo štvrtok 24. 11. 2022 o 9. 00  hod. sa deti z II. III. IV. a V. triedy zúčastnili v MsKS divadelného predstavenia:

                    PREŠIBANÝ KOCÚR V ČIŽMÁCH  

            na motívy diela Pavla Dobšinského v podaní divadla ACTORES.

            Divadlo  ponúklo  príbeh odvážneho kocúra, ktorý rozumel všetkému. Nielen ľudskej reči, lež i tomu, čo sa ukrýva v srdci človeka.

          • NÁVŠTEVA ORAVSKEJ KNIŽNICE

          • V našej materskej škole sa snažíme v rámci výchovno - vzdelávacej činnosti o to, aby deti získavali pozitívny vzťah k čítaniu a ku knihám ako takým.

            Motivujeme ich aj tým spôsobom, že pravidelne navštevujeme oravskú knižnicu, kde si deti cez počúvanie rozprávok a príbehov rozširujú svoje vedomosti a poznatky. Čítanie tiež podporuje detskú predstavivosť a pomáha deťom chápať okolitý svet.

             

            Dňa 23. 11. 2022  na návšteve v knižnici  nám pani knihovníčka  predstavila  známeho  detského spisovateľa  H. Ch. Andersena, ktorý pochádzal z Dánska. Dozvedeli sa tiež, že Dánsko podobne ako Slovensko, je súčasťou Európskej Únie. Zoznámili sa aj s vlajkou Dánska a poznávali ju na mape Európy.

            Potom si deti vypočuli rozprávku „ Cisárove nové šaty“,  a zahrali sa na kráľovský dvor, pričom sa učili slušnému správaniu – vedieť sa pozdraviť, poprosiť, poďakovať pri styku s inou osobou.

            Na záver spoločne poskladali  veľké drevené puzzle – mapu Európy, pričom vzájomne kooperovali.

            Deti odchádzali spokojné, obohatené o nové poznatky a zážitky.

            Spoločne sa tešíme na ďalšie stretnutie s pani knihovníčkou.

             

            Viera Dúhová

             

          • BUBNOVAČKA 2022

          • S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme  bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri  organizuje celoslovenská Bubnovačka –

            „Aby bolo deti lepšie počuť!“.

             Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Deti IV. a V. triedy sa zúčastnili bubnovačky na Hviezdoslavovom námestí.

            Bubnovanie sa ozývalo aj z tried a školského areálu našej materskej školy. Pridali sa aj naši najmenší.

            Myšlienka podujatia "Aby bolo deti lepšie počuť" zaznela Slovenskom 18. novembra 2022, v čase 10:00 – 11:00 aj vďaka nám už po deviaty krát.

             

            Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo viac ako 132 000 detí a dospelých.

             

          • MARTIN NA BIELOM KONI

          • Dňa 11. 11. 2022 sa všetky triedy zúčastnili podujatia,  ktoré usporiadalo Mesto Dolný Kubín,  ZŠ Martina Kukučína a MsKS pod názvom:

                                                                 MARTIN NA BIELOM KONI.

            O 9,15 hod. zavítal pred budovu MsKS Martin so sprievodom rytierov v dobových kostýmoch na reálnom bielom koni. Súčasťou podujatia bol aj krátky kultúrny program detí zo ZŠ a občerstvenie – šišky a čaj na ktorých si deti s chuťou pochutnali.

            Aj keď tohtoročný 11. november snehové vločky nepriniesol, ako  to býva spojené s tradíciou, deti mali zážitok aspoň z príchodu Martina na bielom koni.

             

             

          • ZÁZRAČNÝ ATELIÉR v relácii RTVS

          • Deti našej MŠ sú veľmi šikovné a kreatívne. S pani učiteľkami tvoria nápadité práce, ktoré vystavujeme nielen na nástenkách pre rodičov, ale ich tiež posielame do rôznych súťaží a televíznych relácií.

            Aj tento rok pani učiteľka Dúhová poslala výtvarné práce detí do relácie RTVS „ Zázračný ateliér“, kde boli  vystavené  dňa 30.10.2022.

            Je to zábavný program pre najmenších, ktorý vďaka šikovnosti moderátorov Janke a Tomášovi inšpiruje deti aj dospelých rôznymi kreatívnymi nápadmi.