• OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          •  

            Úcta k starším by mala byť samozrejmosťou či už v rodine, na pracovisku, v dopravných prostriedkoch, jednoducho všade. Starší človek je predovšetkým skúsený človek. Svojimi životnými skúsenosťami a cennými radami môže obohatiť život rodiny a byť jej oporou a príkladom.

            V rámci všetkých tried sme sa v mesiaci október venovali téme: Jeseň života – naši starkí. Rôznymi aktivitami sme sa snažili budovať úctu k starším. Deti vyjadrovali svoju lásku k starkým krásnymi kresbami i maľbami. Rozprávali, čo s nimi najradšej robia. Vyrábali a obdarúvali svojich starkých  rôznymi darčekmi a tým sa učili prosociálnemu správaniu.

            Veríme, že týmto vyjadrením úcty k našim starým rodičom sme im spríjemnili októbrové dni.

             

             

          • ČARO JESENE

          • Leto je už nenávratne za nami a po dlhých, teplých a slnečných dňoch sa k slovu hlási pani jeseň.  Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, mení sa počasie, celá príroda a všetko vôkol nás.

            Záhrady a príroda o ktorú sme sa po celý rok usilovne starali, nám vydáva svoje krásne bohatstvo.

            Kúsok z tejto krásy priniesli do našej materskej školy pani učiteľky aj rodičia detí v podobe vetvičiek, farebných kríčkov a tekvičiek.

            Deti spolu s pani učiteľkami, so zapojením niektorých rodičov pripravili prekrásnu farebnú paletu  výrobkov z tekvíc, čo svedčí o ich veľkej kreativite. Výstava tak hýri všetkými farbami a vôňami jesene a skrášlila nám areál materskej školy.  Veď posúďte sami... 

          • ŠARKANIÁDA

          • Letí, šarkan letí, tešia sa mu deti...

            spievame v piesni o šarkanovi a takáto skvelá a veselá nálada vládla vo štvrtok 12.10. 2023 na lúke pri zimnom štadióne.

            Už z diaľky lákali zvedavcov na lúku pestrofarebné šarkany, ktoré vďaka krásnemu slnečnému počasiu a sviežemu jesennému vetríku lietali veľmi vysoko.

            Nezbedný vetrík otestoval statočnosť a šikovnosť našich detičiek, ale do cieľa so svojim šarkanom dobehli všetci a zaslúžili si medailu aj sladkú odmenu.

            Kto mal ešte chuť zasúťažiť si, mohol absolvovať rôzne aktivity na pripravených stanovištiach. Do skoku nám hrala veselá hudba a pri skvelých výkonoch detičky podporovali rodičia, malí aj veľkí súrodenci a pani učiteľky.

            Zrazu šarkan zdvihol chvost, že má všetkých detí dosť...pokračuje pieseň...ale my sme našich šarkanov uletieť nenechali. Necháme ich iba oddýchnuť a na krásne stretnutie plné zážitkov sa budeme tešiť aj   o rok.

            Mirka Čabová

          • Návšteva knižnice

          • Vo štvrtok 28.9.2023 v dopoludňajších hodinách predškolská trieda (5.trieda) navštívila mestskú knižnicu A. Habovštiaka.

            S pútavým príbehom "O psovi, ktorý mal chlapca" od známej autorky Kláry Jarunkovej si deti kreslili a vyrábali svojich milovaných psíkov, ktorí ich sprevádzajú pri ich dobrodružstvách. 

            Mgr. Mária Beňová